Låna 5 000 kr utan säkerhet

Från Kontantfinans kan man låna 5 000 kr utan UC. Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till 5 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Betala endast ränta för den del du använder.

  • Låna upp till 5 000 kr utan säkerhet
  • Låna utan upplysning från UC
  • Betalningsfria månader möjliga

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-10-26

Krediten har 43,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 5 000 kronor – Ingen säkerhet behövs

Hos Kontantfinans kan man låna 5 000 kronor genom en kontokredit. Våra lån tas utan säkerhet och är så kallad blancolån. När du vill låna 5 000 kronor av oss ansöker du online och legitimerar dig med BankID. Besked ges inom 24 timmar och utbetalning sker direkt när lånet är beviljat.

Låna 5 000 kr utan UC

Gemensamt för Kontantfinans alla lånebelopp är att ansökan sker helt utan UC. Det innebär att vi göra det möjligt att låna 5 000 kr utan UC och utan säkerhet. Kontantfinans använder istället Bisnode för kreditupplysningar när du lånar 5 000 kr av oss.

Kostnad för att låna 5 000 kr

Ett lån på 5 000 kr hos oss har en ränta på 43,48 %. Det innebär en räntekostnad på 165 kr i månaden vid fullt utnyttjande av kontokrediten. Våra kontokrediter har också en uppläggningsavgift på 475 kr och en månadsvis administrationsavgift om 25 kronor.

Återbetala ett lån på 5 000 kr

Du behöver bara betala ränta för den delen av din kontokredit som du faktiskt utnyttjar. Varje månad ska minst 8 % om utestående belopp återbetalas (eller 500 kr om det är större än 8 % av utestående belopp). Våra lån är flexibla och det är alltid möjligt att göra en större betalning. Du kan också förtidslösa hela lånet närsomhelst utan extra kostnad.

Låna utan säkerhet

Alla Kontantfinans lånebelopp erbjuds som blancolån vilket innebär att det är möjligt att låna utan säkerhet såsom pant i fastighet eller andra typer av panter. Att låna 5000 kr utan säkerhet är enkelt och ansökan går snabbt att fylla i. När vi granskat dina uppgifter hämtar vi kreditupplysning och ger ett snabbt svar. När ett lån på 5000 kr är beviljat sker utbetalning direkt och pengarna kommer vanligen fram samma dag. Kontantfinans systerprodukt Brixo har en artikel med mer information om att låna utan säkerhet.

Vilka uppgifter behövs i låneansökan?

Du börjar med att fylla ansökan online. Ansökan om att låna 5000 kr fylls i snabbt och enkelt online och du legitimerar dig med BankID.

I ansökan fyller du i följande:

  • Att du vill låna 5 000 kr (eller  10 000 kr  om det passar dig bättre)
  • Ditt personnummer
  • Ditt telefonnummer
  • Din e-postadress
  • Din månadsinkomst
  • Ditt bankkontonummer
  • Din sysselsättning (t.ex. tillsvidareanställd, timanställd eller student)

Svar på ansökan ges normalt inom 24 timmar.